Clément faugier Kastanje Creme Tube Creme de Marrons Kastanjecreme, 220 gram.
Er zitten veel mineralen in kastanje vruchten. Deze worden gemeten in de ADH-waarden wat staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. De Europese en Amerikaanse overheid heeft deze voedselrichtlijn opgesteld. Koper zit wat de ADH-waarden betreft het meest in kastanje. 100 gram kastanjes bevat 50% van de ADH aan koper. Mangaan zit er ook veel in: 41% van de ADH. Overige mineralen in de kastanje zijn: fosfor (19% ADH), ijzer (13% ADH), kalium (11% ADH), magnesium (8% ADH), zink (5% ADH) encalcium (3% ADH).
Kastanjes zijn een tevens een goede bron van vitaminen. Heel bijzonder aan de kastanjenoot is dat deze vitamine C bevat en wel in grote hoeveelheden. 100 gram kastanjes is genoeg voor 72% van de ADH. Het is uniek voor een noot om zoveel vitamine C te bevatten. Een nadeel aan kastanjes eten voor het vitamine C-gehalte is dat door het verwarmen 50% van de vitamine C verloren gaat. Pirydoxine of B6 komt na vitamine C het meest voor in kastanjes; 100 gram is goed voor 29% van de ADH. Overige vitaminen in deze grote populaire noot zijn: thiamine of B1 (20% ADH), foliumzuur of B11 (16% ADH), riboflavine of B2 (13% ADH), pantotheenzuur of B5 (11% ADH) en niacine of B3 (7% ADH).
KLEURCODE:WIT
© 2025 www.delicatefood.nl - Powered by Shoppagina.nl