Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Piazza Grande 100 jaar Il grande vecchio

€ 217,98 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Piazza Grande 100 jaar Il grande vecchio, 68 gram.

100-jaar oude balsamico uit Modena, 68 gram. In 2007 werd deze aceto de 4e uit de 2000 inschrijvingen (100 jaar), dus de kwaliteit zegt al genoeg. Enkele druppeltjes op desserts of aardbeien, als garnering op borden etc.

PIAZZA GRANDE, 100 JAAR OUDE BALSAMICO

In 2007 werd deze 100 jaar oude balsamico vierde bij een smaaktest. Er stonden maar liefst 2000 100-jaar oude balsamico's uit Modena ingeschreven, dus dat is wel een prestatie! Dit exclusieve staaltje vakmanschap van Piazza Grande is een toonbeeld van de Italiaanse passie voor eten. Vier generaties lang is deze balsamico vertroeteld op zolder, waarbij het uiteindelijke resultaat belangrijker was dan de mogelijke winst in de tussenliggende jaren. Wij hebben de hand weten te leggen op deze serie die gebotteld is in 2007, en daar zijn we trots op. Dit is namelijk een product dat je misschien maar een paar keer in je leven kunt proeven. Geniet er dus van wanneer het moment daar is!

BALSAMICO ALS APERITIEF

In Italië wordt de 100 jaar oude balsamico meestal puur genuttigd, als een klein aperitiefje.  Je zou hem zelf eventueel kunnen combineren met pure en contrasterende smaken, zoals een stukje Parmegiano Reggiano, of door een druppeltje in een framboos te doen. Wij raden je dan ook aan om de Italianen te volgen, en deze mooie azijn niet te wild te gebruiken met allerlei andere ingrediënten. Puur genieten, zonder fratsen. 

Piazza Grande 100 jaar Il grande vecchio DE BESTE BALSAMICO OOIT

Deze Aceto Balsamico di Modena wordt gemaakt van de Trebbiano druif, en komt altijd uit Modena en omgeving. De druivenmost, die de basis vormt voor deze azijnsoort wordt jaren gerijpt, in steeds kleinere vaten van verschillende soorten hout. Omdat het steeds verder indikt wordt het van nature steeds zoeter en krijgt het meer diepgang. De naam balsamico wordt vaak misbruikt voor donkere azijnen die ingekookt worden. Deze hebben echter nooit de diepgang van een echte Balsamico uit Modena. Deze van 100 jaar oud is wel echt de top van de top. Beter zul je niet gauw tegenkomen, dat durven we wel te zeggen!

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.