Texturas Calcic Mini in blik, 180 gram.
Texturas in kleinverpakking is ideaal, omdat u in recepten maar weinig nodig heeft. Zo houdt u de inslag nog beter onder controle.
Calcic, ook wel calciumzout, wordt veelal gebruikt in onder meer bereiding van kaas. Het is licht zout van smaak. Het lost gemakkelijk op, nodig in de reactie met alginaat. Basis: 5 tot 8 gram op een liter.
Calcic kan worden gebruikt voor sferificatión, wat 'rondvorming' betekent. Sferificatión is een van de bekendste technieken uit de moderne gastronomie, ontwikkeld door het team van de gebroeders Adrià . Het komt er in de basis op neer dat u vloeistoffen zeer gecontroleerd kunt laten geleren aan de buitenzijde, waardoor er een dun laagje om de vloeistof ontstaat. Op deze manier zijn 'fake' dooiers, kaviaar en vloeibare olijven redelijk eenvoudig te maken.
KLEURCODE:GROEN
© 2025 www.delicatefood.nl - Powered by Shoppagina.nl