Texturas Algin Mini in blik, 225 gram.
Alginaat is een natuurlijk product op basis van bruine algen. Algin geeft een reactie op calcic en gluco, waardoor de rondvorming ontstaat. Algin lost moeilijk op. Gebruik altijd een staafmixer en voeg stapsgewijs de algin toe. Laat goed rusten teneinde luchtbellen te verwijderen (vacuüm trekken kan ook en is sneller). Basis: 5 tot 8 gram op een liter.
Algin kan worden gebruikt voor sferificatión, wat 'rondvorming' betekent. Sferificatión is een van de bekendste technieken uit de moderne gastronomie, ontwikkeld door het team van de gebroeders Adrià . Het komt er in de basis op neer dat u vloeistoffen zeer gecontroleerd kunt laten geleren aan de buitenzijde, waardoor er een dun laagje om de vloeistof ontstaat. Op deze manier zijn 'fake' dooiers, kaviaar en vloeibare olijven redelijk eenvoudig te maken.
KLEURCODE:GROEN
© 2025 www.delicatefood.nl - Powered by Shoppagina.nl