Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Lacroix Wildfond

€ 4,45 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

 Wildfond in pot, 400ml

De fonds van Lacroix worden gemaakt, door het laten inkoken van een bouillon op basis van beenderen verrijkt met groenten en kruiden, en dit gedurende 8 tot 9 uur. Een fond vormt de basis van alle culinaire sauzen. Ze deglaceren de braadjus met fond en voegen de nodige ingrediënten toe om hun finale saus te bekomen. De letterlijke vertaling van fond is immers ‘basis’ en die naam heeft het product niet gestolen, want iedere goede saus begint bij een fond. De basis van elke goede saus is een fond, en de fond ligt aan de basis van alles.

Volgens Auguste Escoffier (1846-1935), auteur van de Guide Culinaire en nog steeds het standaardwerk voor de grote chefs, zijn fonds het fundament van de keuken en een onmisbaar element. "Zonder fond kan geen enkele bereiding ernstig worden genomen. Daarom is hun belang zo groot!", zei hij.

 

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.